OVER UITGEVERIJ SYLVAIN


Sylvain Tack (1934-2006) is volgens ons dé manager van de 20ste eeuw. Niemand in België kan zo’n fabelachtig parcours voorleggen als de flamboyante ondernemer uit Buizingen, deelgemeente van Halle.

De uitvinder van de – in Vlaanderen – wereldberoemde Suzy wafel stapt in 1966 in de showbusiness. Hij ontfermt zich over het talent van Paul Severs.

Zijn poulain vindt geen platenfirma? Dan begint Sylvain er zelf een. En hij bouwt ook nog gauw een geavanceerde opnamestudio naast de wafelbakkerij. Niemand schrijft over zijn poulain? Dan begint Sylvain zelf een blad. In 1973 staat hij aan de wieg van het muziekmagazine Joepie. Niemand draait zijn poulain? Dan begint Sylvain zelf een radiostation: de piratenzender Mi Amigo.

Het avontuur loopt slecht af. In 1981 wordt Sylvain opgepakt wegens drughandel, smokkel, belastingfraude en medewerking aan een illegale onderneming.

Na een lange gevangenisstraf specialiseert hij zich in geneeskrachtige kruiden. Hij overlijdt arm en eenzaam in 2006.

Er is veel onduidelijkheid over de ware toedracht van het een en ander. Maar wij blijven hardnekkig geloven in de goedheid van de man en in de grootsheid van zijn mythe. Alsook in zijn markante ondernemerschap.

Net als Sylvain houden wij van papier en muziek. En dus werd hij de naam van onze uitgeverij. Schrik evenwel niet als onze volgende publicatie een wafel blijkt te zijn.

Opgetekend door de stichters:
Jan Delvaux, Valerie Van der Speeten en Leslie Vantomme.

 
 


   RELEASE N°1: BELPOP BONANZA

Auteur: Jan Delvaux

3D_BelpopBonanza_DEF_transparant.png

Meer dan 150 mythen en sagen over de muzikale geschiedenis van België. Overgoten met liters trivia en opgediend met pakkende beelden. Van Django tot Lio. Van Tura tot T.C. Matic. Van Salim Seghers tot Soulwax. Geschikt voor alle leeftijden en alle gelegenheden.

Jan Delvaux (1962) is op jonge leeftijd in een vat met Belpopverhalen gevallen. Hij fabriceert er theater (Belpop Bonanza), radio (Radio 1), televisie (Canvas) en boeken mee. Volgens Bart Peeters weet hij meer over Belgische popmuziek dan Wikipedia.

Releasedatum: 13 november 2017

 
 


   CONTACT

Uitgeverij sylvain

info@uitgeverijsylvain.be
⌯ +32 9 279 71 69

⌯ EEN subdivisie van working class heroes
⌯ citroenstraat 30 I 9000 Gent I België


voor bestellingen, mail naar: ORDERS@uitgeverijsylvain.be


foto_jan_1.jpeg

JAN DELVAUX

Artistiek directeur
e-mail

foto_leslie_1.jpeg

LESLIE VANTOMME

Uitgever
e-mail

foto_valerie_1.jpeg

VALERIE VAN DER SPEETEN

Uw contactpersoon voor pers en promotie
e-mail
gsm: +32 479 666 050